Traditioner på Häggvik

På Häggviks Gymnasium händer det ofta något lite extra. Förutom den anrika Häggviksdagen och den lite nyare Häggviks Melodifestival finns det numera en rad olika aktiviteter som kommit att bli återkommande, populära traditioner.

FN-samling

I samband med FN-dagen  den 24 oktober anordnas varje år en samling i gymnastiksalen, där elever framför sånger, danser och annat i fredens och vänskapens tecken.

Advent i kyrkan

En lång tradition är att Häggviks elever och personal varje år besöker en kyrka och sjunger julsånger tillsammans vid tiden runt första advent. Senast besöktes Turebergskyrkan i Sollentuna.

Lucia

På morgonen den 13 december varje vinter samlas vi i gymnastiksalen för att avnjuta sång och uppträdanden av Häggviks eget luciatåg.

Jullunch

På Häggvik är det alltid hög klass på maten. Sista veckan innan jul bjuder kockarna på Eldqvarn alltid till lite extra. Jullunchen är alltid populär bland elever och personal, och förmodligen den dagen då alla sitter kvar längst till bords.

Öppet Hus

På Häggviks Gymnasium är man visserligen välkommen på studiebesök nästan när som helst. Men tidigt varje år slår vi upp dörrarna och förbereder lite extra. Då finns möjligheten att kika in i klassrummen under pågående lektioner, få guidade visningar av elever eller personal, få information från skolledningen eller kanske bara ta en fika i elevcafeterian.

Öppet Hus 2017:  Torsdag 26 januari klockan 12.30 - 17.00

Alla hjärtans dag

Kärlekens och vänskapens dag - den 14 februari - firas alltid med sång och uppträdanden i gymnastiksalen.

Vårkul

När våren fått upp farten spenderar vi en dag i maj på Norrvikens IP, där vi mår bra i solskenet samtidigt som vi spelar brännboll, boccia, fotboll eller något annat kul. Vårkul avslutas alltid med en uppskattad fotbollsmatch mellan elever och personal.

Häggviks Melodifestival

På Häggvik finns gott om chanser att uppträda och sjunga, eller - om man så vill – titta på när andra showar. Varje år anordnas stor mellofest på Häggvik, vilket brukar bli en färgsprakande och spännande tillställning.

Melodifestival - årlig tradition på Häggviks Gymnasium.

Häggviksdagen

En mångårig tradition är den populära Häggviksdagen, som anordnas varje vår. Det dröjer inte många minuter innan skolgården är knökfull med besökare.Loppmarknad och föremål tillverkade av elever, CoR/HRB-eleverna säljer fika och det bjuds på uppträdanden i gympasalen. Men störst är nästan alltid kommersen i skolans växthus. Där brukar blommorna och växterna, som eleverna odlat fram under läsåret, sälja slut inom någon timme.

Studentlunch

Högtidligt värre blir det under vårterminens sista vecka, då alla studenter bjuds på en extra fin lunch. Långbord med vita dukar, trerätters, levande musik, tal av rektorerna och allmän pompa och ståt fyller matsalen när fjärdeårseleverna firas av och lyckönskas inför livet efter skolan.

Disco

Fyra kvällar om året är pulsen lite extra hög i gympasalen. Då anordnas disco för elever som går, eller gått, på Häggviks Gymnasium. På dansgolvet brukar det vara fullt från start till stängning, liksom i kön till popcornen, korven och läsken.
En gång per läsår gör dessutom musikgruppen Häggarna ett bejublat gästspel. Då brukar kön till entrén ringla lång redan halvtimmen innan insläpp.